A WordPress és az online marketing

WordPress marketing

WordPress marketing

Google Analytics kód elhelyezése WordPress oldalba

2022. december 12. - Sanyi ITZen

Két módszert ajánlanak a GA4 kód implementálására. Az első valószínűleg a legtöbb WordPress-esnek szimpatikus megoldás lesz, míg a másodikat gyakorlatilag bármilyen webhely esetén használhatod.

Az első tehát egy WordPress bővítmény a MonsterInsights használata.


A Wordpresshez rengeteg olyan bővítmény készült már, amely a Google Analyticshez kapcsolódik, nagy részük pedig már a GA4 beállítások kezelésére is. Az ajánlás oka azonban egyszerűen annyi, hogy a Monsterinsights már bizonyította azt, hogy egyszerűen beállítható, ugyanakkor komolyabb problémákat is képes megoldani.

Manuálisan is elhelyezhető a kódod benne, de arra is van lehetőség, hogy összekapcsold azt közvetlenül a Google Accounton keresztül.

google_analytics.png

A második módszer nyilván több lehetőséget rejt magában, de legtöbbször elegendő, ha a Manuális kód elhelyezést választod.  

A beállítások között egyébként egy panelen találhatod meg a GA4 és az UA kódok elhelyezésére szolgáló mezőt is. (Azonban egyszerre csak az egyiket használd)

A másik megoldás a Tag Manager használata


A Google Tag Manager arra szolgál, hogy az oldaladban különböző követőkódokat, és funkciókat valósíts meg gyakorlatilag a weboldal forráskódjának módosítása nélkül. Csak annyi a dolgod, hogy a Tag manager követőkódot futtasd az oldalban.

Ezután a Tag manager felületén hozzá tudod adni .Egy ilyen címke lehet a Google Analytics követőkód is.

google_kiemelt.png

Ha sikeresen aktiváltad a Google Tag Manager címkét, akkor már küldi is az adatokat a Google Analytics fiókodba.

Egy nagy előnye a Tag Managernek, hogy akár kiveléteket is meghatározhatsz, tehát kiveheted a méréssel a WP-admin oldalakat. Ezt érdemes beiktatni, hacsak nem olyan felületet építesz, ahol a bejelentkezett felhasználók információit is méred.

Segédanyagok

A bejegyzés trackback címe:

https://wordpressmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr6418000252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása